Παίρνουμε το μαντηλάκι, το βάζουμε κάτω από τη βρύση και το βρέχουμε στιγμιαία ολόκληρο. Το αφήνουμε σε ένα καθαρό πανί για να μαλακώσει. Μόλις είναι έτοιμο, το ανοίγουμε, βάζουμε τη γέμιση που επιθυμούμε και τηγανίζουμε.
Μαντηλάκια
Διπλωμένο ξερό ψημένο φύλλο για χρήση σε τηγάνι.
Οδηγίες χρήσης
Συστατικά
- Νερό
- Αλεύρι
- Αλάτι
Η εταιρεία
Το ταξίδι της ιδέας για τα Φυλλωτά Λαχανά ξεκινάει στις αρχές του 2000 στο ξακουστό, από ιστορικής σημασίας για τη μάχη του, χωριό του Λαχανά. Εκεί, η ιστορία ξεκινάει με την έμπνευση της κυρίας Βασιλικής Στεφανίδου να επαναφέρει στο προσκήνιο την παραδοσιακή ποντιακή πίτα Περέκ. Έτσι λοιπόν, με την πολύτιμη εμπειρία της πεθεράς της στην ποντιακή κουζίνα, και με μοναδικά εφόδια την απαράμιλλη αποφασιστικότητα, το πείσμα, την εργατικότητα και το μεράκι για αυτό που έκανε, οι δύο γυναίκες ξεκινάνε το υπέροχο αυτό ταξίδι από την κουζίνα του σπιτιού τους.
Το όραμά τους, ήταν να φέρουν την κουζίνα τους σε κάθε σπίτι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Έτσι, δημιουργήθηκαν τα Φυλλωτά Λαχανά, το προϊόν που θα αποτελούσε την αρχή για όσα ακολούθησαν…