Το ταξίδι της ιδέας για τα Φυλλωτά Λαχανά ξεκινάει στις αρχές του 2000 στο ξακουστό, από ιστορικής σημασίας για τη μάχη του, χωριό του Λαχανά. Εκεί, η ιστορία ξεκινάει με την έμπνευση της κυρίας Βασιλικής Στεφανίδου να επαναφέρει στο προσκήνιο την παραδοσιακή ποντιακή πίτα Περέκ. Έτσι λοιπόν, με την πολύτιμη εμπειρία της πεθεράς της στην ποντιακή κουζίνα, και με μοναδικά εφόδια την απαράμιλλη αποφασιστικότητα, το πείσμα, την εργατικότητα και το μεράκι για αυτό που έκανε, οι δύο γυναίκες ξεκινάνε το υπέροχο αυτό ταξίδι από την κουζίνα του σπιτιού τους.
Το όραμά τους, ήταν να φέρουν την κουζίνα τους σε κάθε σπίτι με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Έτσι, δημιουργήθηκαν τα Φυλλωτά Λαχανά, το προϊόν που θα αποτελούσε την αρχή για όσα ακολούθησαν…
2000 - Το ταξίδι ξεκινά
Στο Λαχανά Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστές την κυρία Βασιλική, τον σύζυγό της Φώτη και την πεθερά της Ευθυμία, το ταξίδι ξεκινά με τα Φυλλωτά, το Ευριστό και το Σιρόν.
2005 - Η ιδέα παίρνει σάρκα και οστά
Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη όπου η απόφαση για έναν επαγγελματικό χώρο που θα κάλυπτε τις ανάγκες παραγωγής ήταν πλέον μονόδρομος.
2006 - Ο Τραχανάς της Πεθεράς
Η κυρία Βασιλική αποφασίζει να τιμήσει την πολύτιμη βοήθεια της πεθεράς της αφιερώνοντάς της τον γνωστό - πλέον - “Τραχανά της Πεθεράς”.
2009 - Τα Φυλλωτά Λαχανά μεγαλώνουν
Με τη ζήτηση να ανεβαίνει και την αύξηση των απαιτήσεων να είναι προ των πυλών, η
οικογενειακή επιχείρηση μεγαλώνει με προσλήψεις προσωπικού, ανακαινίσεις και επέκταση
εργαστηρίου.
2012 - Παρουσία σε Εθνικό Δίκτυο
Όλο και περισσότεροι ταυτίζονται με το όραμα της κυρίας Βασιλικής, το οποίο κρατάει
ανοιχτό το παράθυρο της παράδοσης στον σύγχρονο κόσμο. Πλέον τα Φυλλωτά Λαχανά
ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας και βρίσκονται σε κάθε ελληνική κουζίνα.
2013 - Συμμετοχή σε Εκθέσεις
Το πάθος της κυρίας Βασιλικής για αυτό που έκανε δεν σταματάει εκεί. Μόλις τους δόθηκε η
δυνατότητα, τα Φυλλωτά Λαχανά ξεκίνησαν να συμμετέχουν ενεργά σε εκθέσεις του κλάδου
σε πανελλαδικό επίπεδο.
2020 - Παγκόσμια εμβέλεια
Απόρροια της συνεχόμενης προσπάθειας, παρ’ όλων των δυσκολιών που προέκυψαν, ήταν
η πραγματοποίηση του πρώτου ταξιδιού των προϊόντων εκτός συνόρων σε Σουηδία,
Βουλγαρία και Γερμανία.
Με κόπο και μεράκι, από την δική μας κουζίνα στην δική σας! Μαζί, πλάθουμε τα όνειρα για ένα μέλλον γεμάτο νοστιμιές και γεμάτα τραπέζια.
Σας ευχαριστώ για όλα!